Οι Δράσεις μας

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

Όπως φαίνεται και από τη δομή του απολογισμού της, η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία δραστηριοποιείται σε ένα εύρος τομέων γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έμφαση δίνει κάθε χρόνο στα ζητήματα που επιτάσσει η επικαιρότητα, επιδιώκοντας όμως να διατηρεί μακρόπνοη και σταθερή παρουσία σε όλα τα πεδία ενασχόλησής της.

Αναλυτικότερα, οι άξονες δραστηριοποίησης της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία είναι :

1. Κοινωνία πολιτών και Εθελοντισμός: συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.

2. Περιβάλλον: προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη.

3. Δημόσια Διοίκηση και Δημοκρατική διακυβέρνηση: εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

4. Δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα: αναβάθμιση της απονομής δικαιοσύνης, σεβασμός και αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε ατόμου που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

5. Ανώτατη εκπαίδευση: θεσμική αναβάθμιση, οργανωτική βελτίωση και προαγωγή των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τα οποία αποφοιτά η νέα γενιά που είναι το μέλλον της χώρας μας.

6. Ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις:προαγωγή των σχέσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και με όλα τα κράτη, με έμφαση στα καίρια ζητήματα της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

7. Νησίδες Ποιότητας: από το 2001 μέχρι και σήμερα, μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία είναι η διοργάνωση ΠανελλαδικούΔιαγωνισμού με τίτλο «Νησίδες Ποιότητας», που στοχεύει στην ενθάρρυνση του εθελοντισμού προβάλλοντας αξιόλογα παραδείγματα προς μίμηση.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, η ΚίνησηΠολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία εκδίδει και αποστέλλει στα μέλη και σε φίλους ενημερωτικά δελτία όπου παρουσιάζονται οι δράσεις της ενώ, παράλληλα,ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ των φίλων και των μελών της.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/kinisipoliton.gr/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307