Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/kinisipoliton.gr/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Το πρόβλημα της μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να κάνει σχεδόν με το σύνολο του πληθυσμού της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή με κάποια 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Δεν μπορεί, παρά να είναι ιδιαίτερα σύνθετο και σαν τέτοιο να έχει ανάγκη από βαθειά και συνεχή έρευνά του, για αναζήτηση κατάλληλων τρόπων αντιμετώπισής του.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με άλλα λόγια η Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση, πέραν της αναζήτησης βραχυπρόθεσμων μέτρων που απαλύνουν το πρόβλημα, θεωρώ ότι πρέπει να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση πολιτικών μακροχρόνιας αντιμετώπισής του. Το παγκόσμιο δημογραφικό και ιδιαίτερα αυτό της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού πρέπει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Υπάρχουν πάμφτωχες χώρες, με πληθυσμό που αυξάνεται όπως τα κουνέλια… Οι όποιοι λόγοι (θρησκευτικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί) προκαλούν την υπεργεννητικότητα χρειάζονται σε βάθος μελέτη, για αναζήτηση κατάλληλων τρόπων διαχείρισης του προβλήματος. Ο ΟΗΕ που σίγουρα πρέπει να εμπλακεί στο θέμα λόγω της ανθρωπιστικής διάστασής του, έχει εμπειρία και στο δημογραφικό. Θυμάμαι πως μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες π.χ. εφάρμοζε προγράμματα και οικογενειακού προγραμματισμού.
Βεβαίως, από την άλλη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δυτικός κόσμος γενικότερα, θα πρέπει να ξανασκεφθεί την προώθηση του χυδαίου μοντέλου της κοινωνίας της αφθονίας που τώρα με το διαδίκτυο τόσο αποτελεσματικά προβάλει, σε όλο τον κόσμο…
1 Comment
Σάκης Γαλιγάλης
Nov 05, 2014
Το πρόβλημα της μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να κάνει σχεδόν με το σύνολο του πληθυσμού της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή με κάποια 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Δεν μπορεί, παρά να είναι ιδιαίτερα σύνθετο και σαν τέτοιο να έχει ανάγκη από βαθειά και συνεχή έρευνά του, για αναζήτηση κατάλληλων τρόπων αντιμετώπισής του. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με άλλα λόγια η Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση, πέραν της αναζήτησης βραχυπρόθεσμων μέτρων που απαλύνουν το πρόβλημα, θεωρώ ότι πρέπει να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση πολιτικών μακροχρόνιας αντιμετώπισής του. Το παγκόσμιο δημογραφικό και ιδιαίτερα αυτό της Ασίας και της Αφρικής, δηλαδή η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού πρέπει έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Υπάρχουν πάμφτωχες χώρες, με πληθυσμό που αυξάνεται όπως τα κουνέλια… Οι όποιοι λόγοι (θρησκευτικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί) προκαλούν την υπεργεννητικότητα χρειάζονται σε βάθος μελέτη, για αναζήτηση κατάλληλων τρόπων διαχείρισης του προβλήματος. Ο ΟΗΕ που σίγουρα πρέπει να εμπλακεί στο θέμα λόγω της ανθρωπιστικής διάστασής του, έχει εμπειρία και στο δημογραφικό. Θυμάμαι πως μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες π.χ. εφάρμοζε προγράμματα και οικογενειακού προγραμματισμού. Βεβαίως, από την άλλη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο δυτικός κόσμος γενικότερα, θα πρέπει να ξανασκεφθεί την προώθηση του χυδαίου μοντέλου της κοινωνίας της αφθονίας που τώρα με το διαδίκτυο τόσο αποτελεσματικά προβάλει, σε όλο τον κόσμο…