Έλεγχος σχολικών συγκροτημάτων και παιδικών χαρών στη Θήρα και στην Πάρο

Υπάρχει ασφάλεια στα σχολικά συγκροτήματα και στις παιδικές χαρές;

Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι. Για αυτό και η Κίνηση Πολιτών για να προωθήσει την ασφάλεια στα σχολεία και στις παιδικές χαρές, οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και πραγματοποιεί έλεγχο ασφαλείας σε σχολεία, επιθυμώντας να συμβάλει στην πρόληψη ατυχημάτων στους χώρους αυτούς.

Η αρχή έγινε σε σχολεία των Κυκλάδων με μεγάλη ανταπόκριση.  Καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ενημερώθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό σε ημερίδες για θέματα πρόληψης ατυχημάτων αλλά για ορισμένα θέματα υγείας

Σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό πραγματοποιήθηκε και έλεγχος της  ασφάλειας δεκαπέντε σχολείων και πέντε παιδικών χαρών, τα αποτελέσματα των οποίων κοινοποιήθηκαν στους αρμόδιους Διευθυντές των σχολείων και στη ΔΔΕΚ.

Θα θέλαμε εδώ να αναφέρουμε ότι για τα εν λόγω σεμινάρια υπήρξε συστηματική και συνεχής συνεργασία της Κίνησης Πολιτών με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων (ΔΔΕΚ),  τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Ν.Αιγαίου και με το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων των σχολείων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Έπαρχο  Πάρου και την Έπαρχο Θήρας, το Μπελλώνιο Ίδρυμα Θήρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάρου, καθώς και το Δημαρχείο Άνδρου για την υποστήριξη και βοήθειά τους.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>