Δελτίο Τύπου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Η Κίνηση Πολιτών εκφράζει τη συμπαράστασή της στο Γαλλικό Λαό για τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει εξαιτίας της τρομοκρατίας.

 

Τα λόγια συμπαράστασης είναι το λιγότερο που ο καθένας μπορεί να προσφέρει.

Η ουσιαστική συμπαράσταση είναι να μην εγκαταλείψουμε τις αρχές του ανθρωπισμού δηλαδή της Ελευθερίας της Συνείδησης, της Ελευθερίας του Λόγου, της Ανοχής,  της Αλληλεγγύης  και της Δημοκρατίας που βρίσκονται στη καρδιά του Δυτικού πολιτισμού.

 

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα, από όπου και αν προέρχονται, έχουν κοινή συνισταμένη ότι σχεδιάζονται και εκτελούνται από ανθρώπους που θεωρούν ότι κατέχουν τη μία και μοναδική αλήθεια, είτε αυτή είναι πολιτική είτε θρησκευτική είτε κοινωνική. Οι τρομοκράτες που σκοτώνουν απλούς ανθρώπους, δεν θεωρούν τα θύματά τους ως ανθρώπους.

 

Ο Δυτικός πολιτισμός και οι αξίες του είναι ό, τι προοδευτικότερο έχει αναδείξει η ανθρωπότητα.

 

Οι πολίτες της Δύσης οφείλουμε να αμυνθούμε ώστε να προστατεύσουμε τον προοδευτικό πολιτισμό που κατακτήσαμε στο πέρασμα των αιώνων με αγώνες, πολέμους και αίμα.  Οι λύσεις που θα υιοθετηθούν πρέπει να ικανοποιούν το αίτημα της ασφάλειας, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ευδοκιμήσει η ελευθερία και ταυτόχρονα να προασπίζουν την ελευθερία, που ως αγαθό είναι η κορωνίδα των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

 

Έχουμε επίγνωση ότι η τρομοκρατία είναι πολυδιάστατο φαινόμενο. Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν από πολιτική, οικονομική, κοινωνική, θρησκευτική και ψυχολογική πλευρά ως προς τα αίτιά της. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, επιβάλλεται κρατική σωφροσύνη και ατομική και κοινωνική ευθύνη. Διότι, εν κατακλείδι, η προστασία των πολιτισμού μας, επαφίεται σε εμάς τους ίδιους.»

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>