Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη

16/5/2011

Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη

 

16 Μαιου 2011

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

                                                                  

                                                                                                      

Η Κίνηση Πολιτών με αφορμή το έτος εθελοντισμού 2011οργάνωσε  ημερίδα με θέμα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ.Προτιμήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη θετική έκφραση, το δυναμισμό και την αισιοδοξία που εμπεριέχονται στην έννοια της Κοινωνικής Συνοχής, έναντι της αρνητικής έκφρασης του ίδιου προβλήματος, του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ.

Η Κ.Π., με αυτή την εκδήλωση, επιθύμησε να επαναφέρει κατά τρόπο εποικοδομητικό το συγκεκριμένο πρόβλημα στη συνείδηση της κοινωνίας μας και να δώσει και ένα βήμα έκφρασης σ’ αυτές τις ΜΚΟ, στηρίζοντας τη δράση τους αλλά και
ενισχύοντάς τις ηθικά. Όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμες είναι η αναγνώριση και η υποστήριξη σε τέτοιες δύσκολες και φθοροποιές καταστάσεις.

Ο κ. Στέφανος Γερουλάνος, Αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, στην εναρκτήρια ομιλία του, με δυναμισμό τόνισε ότι η Ελλάδα οφείλει να ενεργοποιηθεί και να μπορέσει να ξεπεράσει τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κοινωνικού αποκλεισμού, τα οποία δεν ταιριάζουν στη φιλόξενη ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ιστορική του αναφορά σε προηγούμενες «πτωχεύσεις» της Ελλάδας, για να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η σημερινή δεινή κατάσταση μας διογκώνει τέτοια φαινόμενα κοινωνικής εξαθλίωσης.

Δείτε ολόκληρη την παρουσιάση του Γερουλάνου

 
Δείτε συνημμένη Πρόσκληση