Κύριο άρθρο Γ΄τριμήνου 2016

Αγαπητά μέλη,

Αγαπητοί φίλοι,

Έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την τελευταία επικοινωνία μας, όπου σας είχαμε ενημερώσει για τα σχέδιά μας και τις προθέσεις μας σε σχέση με τις εκδηλώσεις που η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» (Κ.Π.) προετοίμαζε για το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και τις αρχές του 2017.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις, όπως είχαμε επισημάνει, γίνονται στο πλαίσιο και υπό τον γενικό τίτλο «Η Αυριανή Ελλάδα» και περιλαμβάνουν θέματα που απασχολούν διαχρονικά, αλλά και σήμερα ειδικότερα, την Κοινωνία των Πολιτών στη Χώρα μας.

Το τελευταίο τρίμηνο, η Ελλάδα και η Κοινωνία της, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό την επιρροή σημαντικών εξελίξεων, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών, που αγγίζουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το σύνολο – θα έλεγε κανείς – της Κοινωνίας των Πολιτών.

Είναι θέματα, που μας προβληματίζουν, ενδεχομένως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και βεβαίως εμπεριέχουν και προκλήσεις για τις επόμενες γενιές και που η Πολιτεία, αργά ή γρήγορα, πρέπει να επιληφθεί με σοβαρότητα. Είναι ζητήματα που αφορούν όλους μας και που θα σημαδέψουν τη δυνατότητα ικανοποιητικής και ταχείας ανάπτυξης της χώρας μας, ώστε να ξεφύγει, το ταχύτερο δυνατό, από τον ασφυκτικό οικονομικό κλοιό, που εμποδίζει την ομαλή καθημερινότητά μας και την υλοποίηση των ονείρων των παιδιών μας.

Αυτές λοιπόν οι σκέψεις, απασχολούν την Κ.Π., που αισθάνεται κάθε μέρα και περισσότερο, ότι έχει την υποχρέωση να ενσκήπτει πάνω στις μεγάλες κοινωνικές εκκρεμότητες και να προωθεί ιδέες αλλά κυρίως λύσεις που θα αποβλέπουν στην υποβοήθηση του έργου της Πολιτείας.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε τις όποιες προσπάθειες γίνονται για τον εκσυγχρονισμό του Κράτους και της εύρυθμης, όσο και αποτελεσματικής λειτουργίας των Θεσμών, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, στις 18:30, προγραμματίζουμε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Πολυχώρο Οι Φίλοι της Μουσικής, με θέμα «Ανάπτυξη, Ανθρώπινο δυναμικό και Δεξιότητες», ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες, έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις με θέματα «Σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και Κοινωνίας»  και «Αναγκαία η δημιουργία σύγχρονης και ανταποδοτικής Δημόσιας Διοίκησης».

Πέραν τούτων, η κατάσταση της Δικαιοσύνης εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους κύριους τομείς δράσεις της Κ.Π. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζουμε εκδήλωση σχετικά με την ανεξαρτησία, ταχύτητα και ποιότητα απονομής της, τομείς με τους οποίους είχαμε ασχοληθεί και κατά το παρελθόν, προκύπτει όμως, όπως όλα δείχνουν, επιτακτική η εκ νέου ενασχόλησή μας.

Σας περιμένουμε λοιπόν, να είστε μαζί μας στις 31 Οκτωβρίου και στη συνέχεια, στις αμέσως επόμενες εκδηλώσεις μας, διότι, η παρουσία σας, είναι σημαντική για μας και μας δίνει τη δύναμη και την επιθυμία να συνεχίσουμε την πορεία μας.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Ι. Α. Ζέπος

Πρέσβης ε.τ.

Πρόεδρος «Κίνησης Πολιτών»