ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2019

ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2019

Νησίδες Ποιότητας 2019

(με αλφαβητική σειρά)

ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ

email: agigmazois@yahoo.com   T: 2103501404

Καταγράφοντας αλλά και βιώνοντας καθημερινά την επιτακτική ανάγκη για δράση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και το οικείο περιβάλλον τους, δημιουργήθηκε το  ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ.

Η ενημέρωση για την έγκαιρη πρόληψη και η σημασία της στην αποτελεσματικότητα των θεραπειών αποτελεί κομβικό σημείο της καθημερινότητάς στο ΑΓΓΙΓΜΑ, μαζί με την εξατομικευμένη κοινωνική υποστήριξη και την υποστήριξη ογκολογικών ασθενών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μήνυμα και όραμά τους είναι «Αγαπώ τη Ζωή! Ενημερώνομαι & Προλαμβάνω!” και στόχος τους είναι να διαδώσουμε το μήνυμα αυτό μέσα από δράσεις, να σταθούν δίπλα στον ασθενή & την οικογένειά του και μαζί χέρι με χέρι να προχωρήσουν στη διαδρομή μετά τη διάγνωση.

Η καρδιά των ατόμων στο ΑΓΓΙΓΜΑ, χτυπά στους εθελοντές, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν καθημερινά το έργο της Ομάδας!

“Η επόμενη μέρα έπεται και … δεν θ΄αργήσει… γιατί αγάπη για τον άνθρωπο, σημαίνει είμαι εκεί, δίπλα σου, στα δύσκολα και μπορεί οι μέρες που ζούμε να είναι δύσκολες, ειδικά για όσους δοκιμάζοντα, αλλά … όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!”

Emfasis Foundation

email: maria@emfasisfoundation.org   T: 3220831

Η Emfasis Foundation είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Δραστηριοποιείται σταθερά από το 2013 σύμφωνα με τις καινοτόμες αρχές του Social Streetwork (της Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο), σε περιοχές της Αττικής όπου έχουν χαρτογραφηθεί ανάγκες. Προσεγγίζει, στηρίζει και ανακουφίζει ανθρώπους που βιώνουν πολλαπλές μορφές αστεγίας ή βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου* όπως άπορες οικογένειες με παιδιά, άστεγοι, χρόνια άνεργοι, κοινωνικά ευάλωτοι νέοι, κοινωνικά αποκλεισμένοι ηλικιωμένοι με κίνδυνο επικείμενης αστεγίας.

Δίνει καθημερινά το παρόν στους δρόμους, παρέχοντας ανθρωπιστική, συμβουλευτική και οικογενειακή στήριξη με τα κλιμάκια των ομάδων streetworkers (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) που πλαισιώνονται από τους εκπαιδευμένους εθελοντές της οργάνωσης, καθώς και με 2 κινητές μονάδες στήριξης. Ο απώτερος σκοπός της είναι αφού χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους αυτούς , παράλληλα να σχεδιάζει και να υλοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα συνολικής αντιμετώπισης των αναγκών τους, μέσω της δικής τους ενδυνάμωσης.

*Κατάσταση δρόμου: Περνάνε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας τους στον δρόμο, εξαιτίας ποικίλων λόγων:  επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, έλλειψη μόνιμης εργασίας, προσωρινή διαμονή λόγω πρόσφατης μετακίνησης, διαφυγή στην ανωνυμία λόγω χρεών και ντροπής, μη υποστηρικτικό περιβάλλον, σημαντική αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση, αδυναμία απόκτησης κατοικίας και πολλών άλλων λόγων που διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

 

ΕΣΤΙΑ – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση

email: info@eseepa.gr  T: 2106726 945

Η «Εστία» είναι ένα σχολείο διαφορετικό από όλα τ’ άλλα. Δεν εκπαιδεύει απλά μαθητές αλλά φροντίζει ολιστικά και εφ’ όρου ζωής ανθρώπους με νοητική υστέρηση. Ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση και είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο. Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, κοινωνικής ένταξης και υποστηριζόμενης εργασίας σε άτομα με νοητική υστέρηση. Τα τελευταία χρόνια, η «Εστία» προχώρησε στην ανέγερση ενός δικτύου Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για να προσφέρει μια ασφαλή και αξιοπρεπή στέγαση στα άτομα της. Λειτουργεί ήδη τρεις Στέγες, στα Μελίσσια, στο Νέο Ψυχικό και στο Πικέρμι Αττικής και βρίσκεται στο στάδιο ανακατασκευής της 4ης ΣΥΔ στα Βριλήσσια. Η Εστία είναι πιστοποιημένη με EN ISO 9001:2015 από την TUV AUSTRIA HELLAS. Το 2016 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σημαντικό έργο της.

 

Καρδιές για Όλους / Coeurs pour Tous Hellas, email: kardies@outlook.com.gr;

T: 6974 36994

Για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια

Το Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, από τον καρδιοχειρουργό Καθηγητή κ. Αυξέντιο Καλαγκό, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία :

Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Έργο του φορέα είναι, η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.

Το Καρδιές για Όλους αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των νοσηλίων για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.

Μέσα σε αυτά τα τρία περίπου χρόνια παρουσίας του φορέα Καρδιές για Όλους στη χώρα μας, έχουν βοηθηθεί 118 παιδιά.

Ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός χειρουργεί τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια αφιλοκερδώς στην Β΄ Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων, μια πράξη φιλανθρωπίας που πραγματοποιείται με την αφιλοκερδή συμμετοχή των συνεργαζόμενων ιατρών και καρδιοχειρουργών της ομάδας του.

 

Νοιάζομαι & Δρω

emails: alexia.katsaounis@gmail.com;  lena.desmos@gmail.com; info@desmos.org;  T: 216 8090840

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω, που οραματίστηκε το Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στην καίρια ανάγκη της κοινωνίας μας για την υιοθέτηση μιας νέας στάσης ζωής, που θα βασίζεται στις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στην νέα γενιά το ερέθισμα και τα εφόδια να γίνουν ενεργοί και υπευθυνοι πολίτες, επιφέροντας μακροπρόθεσμη θετική αλλαγή της νοοτροπίας μας για την προσφορά στα κοινά.

Οι αρχές του προγράμματος, η βιωματική διάσταση, η συστηματικότητα και το προσανατολισμένο στο αποτέλεσμα εκπαιδευτικό υλικό και μεθοδολογία, αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα και την καινοτομία του. Έχοντας ολοκληρώσει πλέον τα τέσσερα πρώτα εφαρμογής του, το «Νοιάζομαι και Δρω» επιδεικνύει – τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά – υπερθετικά αποτελέσματα εφαρμογής, μετρώντας τη συμμετοχή 3.871 εκπαιδευτικών και 51.632 μαθητών σε 511 δημόσια σχολεία και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας.

ΝΟΣΗΛΕΙΑ

email:  info@nosilia.org.gr  T: 2102112 395, 6973 796782

Η «Νοσηλεία» είναι πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός Oργανισμός και δραστηριοποιείται από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Όραμά της Ομάδας είναι να καλύπτουν τις ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και ανακουφιστική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη και να υποστηρίζουν παράλληλα τα μέλη των οικογενειών τους.

Αποσκοπούν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου στηρίζοντας ασθενείς με χρόνια νοσήματα (καρκίνο, εγκεφαλικό, άνοια κ.ά) που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Τα τελευταία χρόνια οι ωφελούμενοί αγγίζουν τα 2.000 άτομα/ έτος.

Παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όπως:

  • Νοσηλεία και φροντίδα στο σπίτι,
  • Εκπαίδευση των οικογενειών για τη φροντίδα των ασθενών,
  • Φροντίδα υγείας ευπαθών ομάδων,
  • Στήριξη μοναχικού ασθενήστο νοσοκομείο,
  • Κοινωνική αποθήκηφαρμάκων, ορθοπεδικών βοηθημάτων και υλικών,
  • Επιστημονικές εκδηλώσειςενημέρωσης για θέματα υγείας.

Η «Νοσηλεία» είναι ο μοναδικός Οργανισμός που προσφέρει δωρεάν κατ’οίκον μακροχρόνια νοσηλεία σε ενήλικες ασθενείς σε ολόκληρη την Αθήνα.

Το έργο τους και ο τρόπος που λειτουργούν διέπονται από 6 ισχυρές αξίες τις οποίες σέβονται και μοιράζονται εθελοντές και εργαζόμενοι στη «Νοσηλεία»:  Αλληλεγγύη, Σεβασμός, Ανιδιοτέλεια, Συνεργασία, Αξιοπιστία, Ποιότητα.

Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

email: seppa.astypalaia@yahoo.gr  T: 22430 61999

Η Αστυπάλαια είναι ένα όμορφο και συνάμα απομονωμένο νησί όπου λόγω έλλειψης πυροσβεστικής υπηρεσίας καλείται να τα βγάλει πέρα μόνο του σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης .

Το Σωματείο εθελοντών πολιτικής προστασίας Αστυπάλαιας δημιουργήθηκε από μια χούφτα   νέων ανθρώπων το 2006 , με σκοπό να προσφέρει συντονισμένα και οργανωμένα βοήθεια στις πρώτες ώρες μιας δύσκολης κατάστασης.

Η απάντηση στην απομόνωση και την κωλυσιεργία είναι η δράση και η ανάληψη ευθύνης . Για αυτό το σωματείο, που λειτουργεί χάρη στην προσωπική προσφορά  των 27 εκπαιδευμένων εθελοντών, παρέχει υπηρεσίες πυρόσβεσης , έρευνας διάσωσης και πολιτικής προστασίας στο νησί, με τα δύο οχήματα και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Εκπαιδεύει τα μέλη του με ειδικά σεμινάρια Α΄ βοηθειών,  πυρόσβεσης, κ.α. ,

συνεισφέρει σε φωτιές , τροχαία, διασώσεις και διακομιδές  , εκπαιδεύει εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού στη πυροπροστασία, συμμετέχει στις δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς παραλιών .

Επιδιώκουν να προσφέρουν ότι είναι δυνατό για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων του νησιού.

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

email: farostoukosmou@gmail.com

T: 2314002212 6938387444

Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, είναι τα παιδιά όλου του Δενδροποτάμου. Είναι τα καθημερινά τους προβλήματα, οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες τους. Είναι η μεγάλη ομάδα των εθελοντών, που τα νοιάζονται και στέκονται στο πλευρό τους για να χτίσουν μαζί το μέλλον τους σε στέρεες βάσεις. Είναι η θαλπωρή μιας τεράστιας αγκαλιάς, τα νόστιμα σπιτικά φαγητά της πανταχού παρούσας μαμάς, είναι οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και οι μαζικοί εμβολιασμοί, τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα τολμηρά και σταθερά βήματα προόδου μέσα σε ένα τοπίο δύσβατο και ρευστό, είναι οι μελετημένες αποδράσεις έξω από το ghetto και οι προσοδοφόρες αλληλεπιδράσεις που ανοίγουν δρόμους επικοινωνίας και μας κάνουν συμμέτοχους των εξελίξεων. Είναι οι απογοητευτικές απουσίες των φυσικών προστατών και οι ενθαρρυντικές παρουσίες των επιφανών επισκεπτών.

Είναι το δικαίωμα των παιδιών στην αισιόδοξη αντιμετώπιση της ζωής. Είναι οι δράσεις της προσφοράς και της προσμονής, της προσπάθειας και της προοπτικής. Είναι κάθε μέρα μια νέα ελπιδοφόρα αρχή.

 

H  όλη διοργάνωση των Νησίδων Ποιότητας 2019 δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη των Χορηγών/Δωρητών μας, που συμμερίστηκαν τους σκοπούς του Διαγωνισμού και μας βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.


Τους ευχαριστούμε θερμά