Οι φετινές Νησίδες Ποιότητας

Σε μία λαμπρή Τελετή, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής έγινε σήμερα Πέμπτη, 9-12-2021,  η απονομή των βραβείων  των Νησίδων Ποιότητας 2021.

 Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε επτά (7) βραβεία στις Ομάδες που η Ελλανόδικη Επιτροπή επέλεξε για τη φετινή βράβευση. 

 

ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2021

  

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ

http://epanekkinisis.gr/
info@epanekkinisis.gr

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ξεκίνησε το 2015 όταν μια ομάδα από επαγγελματίες της πληροφορικής διαπίστωσαν πως τεράστια ποσότητα παλαιών υπολογιστών καταλήγουν στην ανακύκλωση ή ακόμα χειρότερα στα σκουπίδια, την ίδια στιγμή που πολλά σχολεία δεν είχαν ούτε τα βασικά. Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος λοιπόν είναι ότι στην πλειονότητα τους οι υπολογιστές , laptop που πετούν, μπορούν να γίνουν λειτουργικοί με ελάχιστο κόστος αρκεί να επισκευαστούν από εξειδικευμένο τεχνικό.

Η Επανεκκίνηση είναι η μοναδική στην Ελλάδα που ενεργά προσφέρει εξοπλισμό για την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού και συμβάλλει σημαντικά στην μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και την εκπαίδευση τεχνικών στην επισκευή υπολογιστών. Δίνουμε το κίνητρο σε ιδιώτες και εταιρίες να συμμετάσχουν στην λύση αυτών των προβλημάτων δωρίζοντας παλιά laptop, υπολογιστές κλπ σε λειτουργική ή μη κατάσταση. Η πλειοψηφία των δωρεών καταλήγουν  σε δημοτικά σχολεία και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της αλληλέγγυας οικονομίας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ για άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

info@paidikeskardies.gr, site : www.paidikeskardies.gr

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα τριάντα χρόνια δράσης μας μεταξύ άλλων καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να εξοπλίσουμε πλήρως με ιατρικά μηχανήματα αλλά & με εξοπλισμό (ιατρικό κρεβάτι, ιατρικά έπιπλα, κτλ) δύο Ιατρικά Εργαστήρια και να δωρίσουμε ιατρικά μηχανήματα σε παιδοκαρδιολογική κλινική, τα οποία βοηθούν στην διάγνωση και παρακολούθηση παιδιών & ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες. Όλες οι παραπάνω δωρεές μας έγιναν σε κρατικά νοσοκομεία της πόλης μας, τα οποία εξυπηρετούν περιστατικά Συγγενών Καρδιοπαθειών από όλη τη Β. Ελλάδα.

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία της πόλης μας, προς όφελος των ασθενών μας.  

Βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με προβλήματα που βιώνουν τα άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες, γι’ αυτό ο Σύλλογος Παιδικές Καρδιές κινείται σε 3 βασικούς άξονες:

 Στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών ατόμων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες με την κάλυψη των εξόδων τους για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

 Ενέργειες και συνεργασίες για τη δημιουργία Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών στην Θεσσαλονίκη που θα καλύπτει περιστατικά όλης της Β. Ελλάδας

Η δημιουργία ενός Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών ήταν και συνεχίζει να είναι το όραμά του Συλλόγου μας.

 Δημιουργία Ιατρείων Συγγενών Καρδιοπαθειών σε Δημόσια Νοσοκομεία που καλύπτουν περιστατικά της Β. Ελλάδας, τα οποία συνεχώς εξοπλίζουμε, σύμφωνα με τις ανάγκες των γιατρών για την καλύτερη διάγνωση & παρακολούθηση των ασθενών.

 

 

Φιλοζωική Δράση Καρπάθου – Animal Welfare Karpathos 

www.AnimalWelfareKarpathos.com

Help us save more lives:  DONATE NOW. 

Η Animal Welfare Karpathos- Φιλοζωική Δράση Καρπάθου αποτελεί μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ) και απαρτίζεται από εθελοντές που επί 20

χρόνια προσφέρουν ενεργό εθελοντικό φιλοζωικό έργο στο νησί της Καρπάθου. Η ομάδα αυτή των εθελοντών αποτελεί την παλαιότερη στο νησί, έχοντας πετύχει

εκατοντάδες υιοθεσίες, στειρώσεις και περιθάλψεις. Η οργάνωση ιδρύθηκε επίσημα σε ΑΜΚΕ τον Αύγουστο 2020 έπειτα από πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικανίδας κτηνιάτρου, Άννας Κατωγυρίτη. Την προσπάθεια αυτή

στήριξαν όλοι οι εθελοντές και τα μέλη του ΔΣ. Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου εκπροσωπείται από την πρόεδρο κ. Σοφία Χήρας, η οποία προσφέρει εθελοντικό έργο τόσο στην Αθήνα, την Κάρπαθο αλλά και την Αμερική επί δεκαετίες. Στόχος της οργάνωσης είναι η μείωση του αδέσποτου πληθυσμού γατών και σκύλων μέσω στειρώσεων και υπεύθυνων υιοθεσιών, η διάσωση και περίθαλψη ζώων

που υποφέρουν από ασθένειες, η διάσωση ζώων που έχουν υποστεί κακοποίηση από ανθρώπους, η

ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κανόνες ευζωίας των ζώων, η εκπαίδευση των παιδιών και των νέων

μέσω σεμιναρίων. Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου λειτουργεί με υψηλά πρότυπα διακυβέρνησης και

οικονομικής διαφάνειας και ακολουθεί κτηνιατρικά πρωτόκολλα Αμερικής σχετικά με την περίθαλψη των ζώων που αναλαμβάνει.

5-12 ώρες εθελοντικής εργασίας ημερησίως

 

 

Εthelon  hi@ethelon.org_site: www.ethelon.org_
Η ethelon είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την

προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Μέσα από ένα σύνολο δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, εντοπίζουμε, κινητοποιούμε και συνδέουμε άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικούς φορείς και εταιρείες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους με βάση την εθελοντική προσφορά.

Στην καρδιά της αποστολής μας βρίσκεται η προσφορά στα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, στο περιβάλλον και τα ζώα,μέσα από τον εθελοντισμό, εντάσσοντας όλους/ες όσοι/ες θέλουν να προσφέρουν. Η ethelon είναι η γέφυρα που ενώνει την Κοινωνία των Πολιτών με εθελοντές/ριες και τον εταιρικό κόσμο. Στελεχώνουμε με εθελοντές/ριες κοινωνικές δράσεις και events, ενώ συνδέουμε εθελοντές/ριες με ΜΚΟ που χρειάζονται εθελοντική εργασία, προσφέροντας στους/στις εθελοντές/ μας την ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες, ενώ αποκτούν πρόσβαση σε events που τους/τις ενδιαφέρουν. Ακόμη, εκπαιδεύουμε νέους και νέες σε ηγετικές ικανότητες στο ρόλο του/της υπεύθυνου/ης εθελοντών/ριών.

Παράλληλα, προωθούμε το έργο και τις δράσεις οργανισμών που στηρίζουν τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τα ζώα ενώ καλύπτουμε μια από τις βασικές τους ανάγκες: την εύρεση εθελοντών/ριών μέσω της δωρεάν πλατφόρμας εθελοντικών θέσεων στο website μας. Μέσα από ένα δίκτυο που συνεχώς εμπλουτίζεται, βρισκόμαστε δίπλα στους

οργανισμούς, μικρούς και μεγάλους, προωθώντας το έργο και τις δράσεις τους μέσα από το εβδομαδιαίο newsletter μας.

 

 Διαβάζω για τους Άλλους  argy@giatousallous.gr     www.giatousallous.gr

Το Διαβάζω για τους Άλλους ιδρύθηκε το 2015 στην Αθήνα και είναι φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για άτομα τυφλά και έντυπο-ανάπηρα. Καταστατικά επιλέγουμε τα βιβλία μας να ηχογραφούνται από εθελοντές – αναγνώστες, προκειμένου οι ίδιοι οι πολίτες να γίνονται κομμάτι της λύσης του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος της μη ισότιμης πρόσβασης στη γνώση, στη μάθηση και στα βιβλία.

Έχουμε Όραμα ο κάθε πολίτης -βλέπων ή μη- να μπορεί να διαβάσει «Το Σπίτι του Ύπνου», «Το Εκκρεμές του Φουκώ» και, γενικότερα, όποιο βιβλίο θέλει και επιθυμεί.

Αξίες μας είναι η συμπερίληψη, ο εθελοντισμός, η ανοιχτότητα και η δημοκρατική λήψη αποφάσεων.

Έχουμε τρεις πυλώνες δράσης:

 Ηχογράφηση ακουστικών βιβλίων

  • Ζωντανές Θεραπευτικές Αναγνώσεις σε άτομα τρίτης ηλικίας
  • Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, σχετικές με θέματα τυφλότητας και ισότητας στη γνώση και στη μάθηση.

 Η δράση τους με αριθμούς:

Στα 6 χρόνια δράσης μας, έχουμε ηχογραφήσει 153 ακουστικά βιβλία.

47 δράσεις ευαισθητοποίησης ενηλίκων

συντροφιά σε 702 ηλικιωμένους που διαμένουν σε 35 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με τη διενέργεια 7.196 θεραπευτικών αναγνώσεων ενώ έχουμε κρατήσει συντροφιά σε 22 ηλικιωμένους στα σπίτια τους μέσα από 604 εξατομικευμένες θεραπευτικές αναγνώσεις.

Σήμερα ο Οργανισμός καταμετρεί 5.083 μέλη σε όλη την Ελλάδα και διενεργεί σταθερά εβδομαδιαία δράσεις σε 3 πόλεις: Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης.

 

Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»

aimatocritis@hotmail.com    σιτε  www.aimatocritis.gr

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης αποτελεί τον παλαιότερο εν ενεργεία σύλλογο δωρητών οργάνων στη χώρα, έχοντας διαβιβάσει στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων περισσότερες από 3.500 αιτήσεις δωρητών οργάνων, συμβάλλοντας ώστε η Κρήτη διαχρονικά να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προσφοράς μοσχευμάτων. Το 2008 ξεκινά πρότυπο πρόγραμμα αιμοδοσίας, χωρίς την διατήρηση «τράπεζας αίματος», με βασικούς άξονες την συνεργασία με τους φορείς ανά περιοχή (τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, εκπαίδευση, τοπικοί σύλλογοι) και την ενεργοποίησή τους στη διοργάνωση τακτικών αιμοδοσιών. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού έχουν προσφερθεί περισσότερες από

 15.000 μονάδες αίματος. Το σημαντικότερο επίτευγμα της προσπάθειας ήταν η σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας στο νησί που χαρακτηριζόταν από κατακερματισμένες αιμοδοσίες, με τους αιμοδότες στο μεγαλύτερο ποσοστό να είναι περιστασιακοί. Στις αιμοδοσίες του «Αιματοκρήτη» έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 10.000 εθελοντές αιμοδότες, οι περισσότεροι από τους οποίους συνεχίζουν να αιμοδοτούν τακτικά ενώ πλέον ο σύλλογος είναι από τους μεγαλύτερους σε προσφορά αίματος στην Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να διαχειρίζεται το αίμα κατά οποιονδήποτε τρόπο. Ο σύλλογος έχει αναπτύξει από ετών καινοτόμο λογισμικό  καταγραφής αιμοδοτών οι οποίοι ειδοποιούνται με sms/email στην επόμενη αιμοδοσία και ανανεώνει συνεχώς έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Πραγματοποιεί 10-15 αιμοδοσίες μηνιαία,  με σταθερή πλέον αιμοδοσία κάθε Σάββατο στο Δημαρχείο Ηρακλείου ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια πραγματοποιεί τακτικές αιμοδοσίες στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με ένθερμη συμμετοχή των φοιτητών.

 Έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1500 εγγραφές για δωρητές μυελού των οστών. Επίσης υλοποιείται καμπάνια για τη δωρεά ομφάλιου αίματος προς δημόσια χρήση στην Κρήτη, ως επίσημα συνεργαζόμενος φορέας αρχικά με τη Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος/ Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και πλέον της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης, αναλαμβάνοντας την ενημέρωση εγκύων και την παράδοση ασκών (περίπου 350 ασκοί έχουν παραδοθεί σε έγκυες γυναίκες).

Τέλος, στην περίοδο της πανδημίας καταφέραμε να αυξήσουμε την προσέλευση των αιμοδοτών κατά 200% , προσφέροντας 2.600 μονάδες αίματος το 2020, με στοχευμένη καμπάνια για να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός των αιμοδοτών να προσέλθουν.

 

Σχεδία Art & Σχεδία Home, edouka@shedia.gr   info@shedia.gr    www.shedia.gr

Η μητρική οργάνωση είναι η ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚΟ, που έχει βραβευθεί από την Κίνηση Πολιτών. Η παρούσα υποψηφιότητα αφορά σε δύο νέα σχετικά προγράμματα τα οποία λειτουργούν ως ΚΟΙΝΣΕΠ.  Ο βασικός λόγος της σύστασής της είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και η παροχή της δυνατότητας σε κάποιους ωφελούμενους να είναι εργαζόμενοι και -εν καιρώ- να γίνουν κοινωνικοί επιχειρηματίες και παράλληλα να καταστεί μια αυτοχρηματοδοτούμενη, βιώσιμη κοινωνική επιχείρηση. Δύο είναι τα κύρια προγράμματά της, το κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα «σχεδία αρτ» και το καφέ-μπαρ-εστιατόριο «σχεδία home».

«Σχεδία αρτ». Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή.

Το πρόγραμμα συνοπτικά βασίζεται στους εξής τομείς λειτουργίας:

1) Τα αδιάθετα (παλαιότερα) τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» επαναχρησιμοποιούνται και εξελίσσονται σε νέα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Η διαδικασία της δημιουργικής αναβαθμιστικής ανακύκλωσης προσθέτει αξία με τη μετατροπή άχρηστου χαρτιού σε προϊόντα υψηλότερης ποιότητας.

 2) Όλα τα προϊόντα παρουσιάζονται, προωθούνται και πωλούνται στο νέο μας κατάστημα, στο “Σχεδία home”, ενώ είναι διαθέσιμα και μέσα από την ηλεκτρονική online πλατφόρμα (e-shop / www.shediart.gr). Παράλληλα, οργανώθηκε ένα δίκτυο χονδρικής πώλησης (wholesale) για τη διάθεση των προϊόντων μέσα από επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Σχεδία home». Ένας κόμβος αλληλεγγύης και εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας.

Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές του ιστορικού κέντρου της πόλης, το σπίτι της «σχεδίας» άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2019 (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2). Ένας χώρος που περιλαμβάνει το εκθετήριο, το πωλητήριο και τα εργαστήρια «σχεδία αρτ», αλλά ακόμη και καφέ-μπαρ μαζί με ένα εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις για τις οποίες έχει φροντίσει με περισσή αγάπη ο σπουδαίος άνθρωπος και σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

 Στον ίδιο χώρο, όπου βρίσκεται η γκαλερί/κατάστημα των χάρτινων αντικειμένων και οι εγκαταστάσεις των εργαστηρίων, δημιουργήθηκε ένα μικρό καφέ, μπαρ, εστιατόριο. Έτσι ώστε, όλες οι δραστηριότητες συνδυάζονται με την παροχή βασικών ροφημάτων και φαγητών, σε ένα ιδιαιτέρως φιλικό προς τον άνθρωπο περιβάλλον.

 

  

H  όλη διοργάνωση των Νησίδων Ποιότητας 2021 δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη των Χορηγών/Δωρητών μας, που συμμερίστηκαν τους σκοπούς του Διαγωνισμού και μας βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.

 

Τους ευχαριστούμε θερμά