ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές και ενώ διακυβεύονται το μέλλον της χώρας και η θέση της στο Κοινό Ευρωπαϊκό Νόμισμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, η “Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία” θεωρεί ότι δεν μπορεί να αγνοηθεί το μήνυμα που στέλνει καθημερινά η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δεν είναι άλλο από την παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ενωμένης Ευρώπης.

Η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η μόνη η οποία μπορεί να διασφαλίσει όχι μόνο την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ανάπτυξη του τόπου τούτου και της κοινωνίας, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια της χώρας. Ιδιαίτερα μάλιστα την περίοδο αυτή, που εντείνεται η γεωπολιτική αστάθεια στα σύνορα μας και στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο γύρω μας.

Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές από τη διασφάλιση του μέλλοντος της Ελλάδας μέσα στο φυσικό της πλαίσιο. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να ανταποκριθούμε στον στόχο αυτό είναι να συνεργασθούμε, μέσα σε ένα κλίμα αξιοπιστίας, ισοτιμίας και συνέπειας με τους εταίρους μας, μακριά από ιδεολογικές προκαταλήψεις και ψευδαισθήσεις.
Οι προειδοποιήσεις που έρχονται από παντού δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για επικίνδυνες καθυστερήσεις.

Η “Κίνηση Πολιτών για μία Ανοιχτή Κοινωνία” θέλει η Ελλάδα να ανήκει σε μια Ενωμένη Ευρώπη σαν ένα ισάξιο και όχι παρείσακτο μέλος, ανάμεσα σε φίλους και εταίρους, με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη. Θέλουμε να ανήκουμε σε μια Ευρώπη που μας αξίζει αλλά και που της αξίζουμε.

Υπό αυτή την οπτική, έχουμε πίστη σε μία δημιουργική και ποιοτική Ελλάδα, που έχει αξίες, αρχές, θεσμούς και πολιτισμό, και της οποίας η φυσική θέση πρέπει να είναι μέσα στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιστεύουμε ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι δεδομένος και για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας, καλώντας τους να συμβάλουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην παραμονή μας στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε..

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Κίνησης Πολιτών

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>