Πολυνομία – Κακονομία – Ανομία: Ποιος ο δρόμος της ανόρθωσης;

10/02/2011
Πολυνομία – Κακονομία – Ανομία: Ποιος ο δρόμος της ανόρθωσης;
Συμμετέχοντες:
Νικηφόρος Διαμαντούρος, Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής
Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
Παναγιώτης Τσούκας, Πάρεδρος ΣτΕ

160959_oloi_maziΤώρα που βιώνουμε μια πρωτοφανή κρίση, όχι μόνο δημοσιονομική και οικονομική αλλά γενικότερα κρίση θεσμών και κοινωνικής συνοχής, το πρόβλημα της ποιότητας των νόμων και της εφαρμογής τους γίνεται οξύτερο παρά ποτέ. Αυτή ήταν η βασική διαπίστωση της συζήτησης που οργάνωσε στο ΕΒΕΑ την Πέμπτη 10/02/11 η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία, με ομιλητές τους κυρίους: Νικηφόρο Διαμαντούρο, Λέανδρο Ρακιντζή και Παναγιώτη Τσούκα.

Μπροστά σε πυκνό ακροατήριο οι τρεις ομιλητές, πλούσιοι σε γνώσεις και εμπειρίες, ελληνικές και ευρωπαϊκές, γύρω από τα προβλήματα – νομοθετικά, διοικητικά και δικαστικά – του αρνητικού τριπτύχου που μαστίζει τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος, ανέπτυξαν τις θέσεις τους.

Ο Αντιπρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και Πρόεδρος του ΕΚΕΜΕ, δικηγόρος κ. Νίκος Φραγκάκης, ανέλαβε το συντονισμό της συζήτησης, η οποία οδήγησε στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και στη διατύπωση προτάσεων ρεαλιστικών και αποτελεσματικών. Οι προτάσεις αυτές είναι πραγματοποιήσιμες, βασίζονται και σε εμπειρίες άλλων χωρών και διεθνών οργανισμών και ελπίζουμε ότι μπορούν να οδηγήσουν στο «δρόμο της ανόρθωσης».


Ομιλητές

160532_diamantouros Νικηφόρος Διαμαντούρος
Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής
(περίληψη ομιλίας)
 160648_rakintzis Λέανδρος Ρακιντζής
Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
(περίληψη ομιλίας)
 160733_tsoukas Παναγιώτης Τσούκας
Πάρεδρος ΣτΕ
(περίληψη ομιλίας)

Συντονιστής

 160843_fragakis Νίκος Φραγκάκης
Αντιπρόεδρος Κίνησης Πολιτών,

Πρόεδρος ΕΚΕΜΕ

Δείτε εδώ τα συμπεράσματα εκδήλωσης