Τιμή στον ιδρυτή της Κίνησης Πολιτών

Στη φετινή Τελετή Βράβευσης τιμές απεδόθησαν, σε έναν εκ των Ιδρυτών της Κίνησης Πολιτών και εμπνευστή  των Νησίδων Ποιότητας, στον επίτιμο Πρόεδρό μας,  κύριο Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο.

Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, Πρέσβης ε.τ., κ.Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος, στον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε την διαχρονικά προσφιλή έκφραση του πατέρα του : «έχουμε χρέος σποράς».

Στο έργο και την προσωπικότητα του κ.Θεόδωρο Παπαλεξόπουλου, αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Προκόπιος Παυλόπουλος, λέγοντας τα εξής:

« βρίσκομαι σήμερα εδώ -εκτός από το γεγονός που αφορά τους βραβευομένους- για να τιμήσουμε όλοι μαζί έναν μεγάλο Έλληνα, Ευπατρίδη, τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο», ενώ προσέθεσε ότι πριν τριάντα χρόνια ο κ. Παπαλεξόπουλος ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή , θέλοντας να είναι κάτι «μακριά από την πολιτική, να ενώνει όμως και πολιτικούς, και κυρίως να ενώνει ανθρώπους της προσφοράς, του εθελοντισμού».
Παράλληλα, μιλώντας για την ιστορία της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο κ. Παπαλεξόπουλος δεν γνώριζε τι νομική μορφή να δώσει στην Κίνηση Πολιτών καθώς δεν υπήρχε τότε η έννοια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Γι αυτό το λόγο απευθύνθηκε στον κ. Παυλόπουλο, που ήταν καθηγητής Νομικής ώστε να του πει τι πρέπει να γίνει. «Του είπα ότι έπρεπε να ιδρυθεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Έτσι ξεκίνησε η Κίνηση Πολιτών», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Επιπλέον ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Τότε ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος και μερικοί άλλοι ενώθηκαν για να προσφέρουν, ψάχνοντας πως θα ντύσουν νομικά αυτή την προσπάθεια, για να μπορεί να λειτουργεί. Πρώτα ενώθηκαν, διάλεξαν το σκοπό -είχαν αρχίσει να προσφέρουν- και ύστερα δημιουργήθηκε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με τα δεδομένα που ξέρουμε», ενώ συμπλήρωσε ότι «σήμερα -και εύχομαι αυτό να μην είναι για πάντα έτσι, πραγματικά το ελπίζω- πρώτα δημιουργούνται Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ύστερα εκείνοι που τις δημιουργούν, ψάχνουν να βρουν το σκοπό για τον οποίο τις δημιούργησαν». «Μάταιος κόπος, γιατί όταν φτιάχνεις κάτι να περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπό σου, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδώσει. Αργά η γρήγορα η κοινωνία θα το απορρίψει», κατέληξε.