25 Χρόνια Ανεβάζοντας τον Πήχυ

Από την πρώτη στιγμή, πριν 25 χρόνια, που η ιδρυτική ομάδα άρχισε να ασχολείται με την Κίνηση Πολιτών, είχε σαν στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα με την ενεργό συμμετοχή της στα κοινά, ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό θεσμών και αντιλήψεων.

Με δραστήρια και ενεργό παρουσία στο χώρο της κοινωνίας πολιτών, η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία» – όπως αργότερα μετονομάστηκε – επεδίωξε τη σύγκλιση απόψεων και την αναζήτηση κοινών τόπων για τη διαμόρφωση ρεαλιστικών και αποτελεσματικών προτάσεων πάνω στα σημαντικά ζητήματα της χώρας, για το κοινό συμφέρον και το κοινωνικό όφελος.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, οι προσπάθειες των λίγων δεν επαρκούν, χρειάζονται εκδήλωση ενδιαφέροντος από όλους μας για τα κοινά και ενεργός συμμετοχή, έτσι ώστε να καταλήγουμε σε ουσιαστικές συλλογικές δράσεις

Με τις σκέψεις αυτές, έχουμε την ευχαρίστηση να σας στείλουμε ειδική έκδοση στην οποία παρουσιάζεται αναλυτικά το 25ετές έργο της «Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία», σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα σοβαρά θέματα που περιλαμβάνει θα συνεχίσουν να αποτελούν έναυσμα για σύγκλιση απόψεων για την υπέρβαση της κρίσης. Οφείλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση, άρα και καθήκον και υποχρέωση να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

Κατεβάστε εδώ